.Coldplay. Fix You (Te confortaré)  

 

«què n’és de difícil, d’entrar al regne de Déu!»

 
  

 
 
 
 
 
 
Lectura del llibre de la Saviesa

Vaig pregar Déu que em donés enteniment, i m’ho concedí, vaig cridar l’Esperit de saviesa, i em vingué. La prefereixo a ceptres i trons, i, comparada amb ella, tinc la riquesa per no-res.
Ni tan sols la comparo amb les pedres més precioses, perquè tot l’or del món, al seu costat, no val ni un gra de sorra, i la plata no val més que el fang. L’aprecio més que la salut i que la boniquesa, i vull que em faci de llum, perquè la seva claror no s’apaga mai.
Juntament amb la saviesa m’han vingut tots els béns, duia les mans plenes de riqueses incomptables.

Sv 7,7-11

Salm Responsorial

R. Que el vostre amor, Senyor, no trigui més a saciar-nos i ho celebrarem amb goig tota la vida.

Ensenyeu-nos a comptar els nostres dies 
per adquirir la saviesa del cor. 
Calmeu-vos, Senyor, Què espereu?
Sigueu pacient amb els vostres servents.  R

Que el vostre amor no trigui més a saciar-nos

i ho celebrarem amb goig tota la vida. 
Doneu-nos tants dies d’alegria com ens n’heu donat d’aflicció,
tants anys de joia, com n’hem vist de penes. R

Que puguem veure la vostra obra, 
que els nostres fills vegin la vostra glòria. 
Que l’amabilitat del Senyor, el nostre Déu, 
reposi damunt els seus servents. 
Doneu encert a l’obra de les nostres mans.  R

Sl 89,12-13.14-15.16-17 (R.: 14)

Lectura de la carta als cristians hebreus
La paraula de Déu és viva i eficaç. És més penetrant que una espasa de dos talls: arriba a destriar l’ànima i l’esperit, les articulacions i el moll dels ossos, i esclareix les intencions i els pensaments del cor.
A tot el món creat no hi ha res que Déu no vegi clarament; tot és nu i descobert davant els ulls d’aquell a qui haurem de donar comptes.

He 4,12-13

Lectura de l'evangeli segons sant Marc

Un dia que Jesús sortia de camí un home corregué, s’agenollà als seus peus i li preguntava: «Bon mestre, què haig de fer per posseir la vida eterna?» Jesús li digué: Per què em tractes de bo? De bo només ho és Déu.
Ja saps què diuen els manaments: «No matis, no cometis adulteri, no robis, no declaris en fals contra un altre, no facis cap frau, honra el pare i la mare.» Ell li respongué: «Mestre, tot això ja ho he complert des de jove.»
Jesús se’l mirà amb afecte i li digué: «Encara et falta una cosa: vés a vendre tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor guardat en el cel. Després torna i vine amb mi.» Aquesta resposta de Jesús el contrarià i se n’anà tot trist, perquè era molt ric.
Llavors Jesús mirà al seu voltant i digué als deixebles: «Per als qui són rics, que n’és, de difícil, d’entrar al regne de Déu!» Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren sorpresos.
Però Jesús els tornà a dir: «Fills meus, què n’és de difícil, d’entrar al regne de Déu! És més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla que no pas que un ric entri al regne de Déu.» Ells quedaren encara més sorpresos i deien entre ells: «I qui es podrà salvar?»
Jesús se’ls mirà i els digué: «Als homes els és impossible, però a Déu no, perquè Déu ho pot tot.»
[Llavors Pere es posà a dir-li: «Mireu, nosaltres ho hem deixat tot per venir amb vós.» Jesús respongué: «Us ho dic amb tota veritat: Ningú dels qui per mi i per anunciar l’evangeli han deixat la casa, germans i germanes, pare, mare, fills o camps, no deixarà de rebre, ja en el temps present, el cent per u de cases, germans i germanes, mare, fills i camps, i també persecucions, i, en el món futur, tindrà la vida eterna.»]

Mc 10,17-30

"Per als qui són rics, que n’és de difícil, d’entrar al Regne de Déu!"

Si el diumenge passat el Senyor ens parlava de les exigències del matrimoni avui en parla en relació al diner. Fixem-nos bé en l’escena evangèlica: un noi que ha complert tots els manaments des de jove. Tant de bo, tinguéssim molts joves d’aquests. Però no solament ha complert els manaments sinó que busca a més un plus en la seva vida: Què haig de fer per posseir la vida eterna? I com Jesús sap que és un bon complidor dels manaments ara li proposa un plus d’entrega a Déu, ara li demana la perfecció: Encara et falta una cosa: ves a vendre tot el que tens i dona-ho als pobres, i tindràs un tresor guardat en el cel. Jesús no li demana renunciar a la riquesa per sempre sinó guardar-la allà on la trobarà eternament: en el cel. Però aquest jove capaç de seguir tots els manaments no és capaç de desprendre’s de la riquesa que el lliga de tal manera que li impedeix no solament seguir Jesús sinó també la pròpia felicitat: Se n’anà tot trist, perquè era molt ric. Ha guanyat la riquesa, sí, però ha perdut la felicitat. Per això Jesús adverteix: Per als qui són rics que n’és de difícil, d’entrar al Regne de Déu. I posa l’exemple del camell que no pot passar pel forat d’una agulla; és que és impossible! I quan els apòstols es pregunten: qui es podrà salvar?, la resposta de Jesús és clara: Als homes els és impossible, però a Déu no, perquè Déu ho pot tot. Fer de la riquesa el propi déu, el propi ídol al qual se sacrifica tot és anar contra el gran manament de l’amor a Déu i als germans. Per això és molt difícil que se salvi una persona entregada a la riquesa, enganxada als béns materials. I és ignorar la primera lectura: Comparada amb la saviesa, tinc la riquesa per no-res. Tot l’or del món al seu costat no val ni un gra de sorra. El jove de l’evangeli no era gens savi. Com diu la carta als hebreus la Paraula de Déu esclareix les intencions i els pensaments del cor. Aquell jove tan bo, al final s’aparta del seguiment de Crist i de l’amor a Déu en la mesura que el seu gran amor és la riquesa a la qual no és capaç de renunciar.

Mn. Jaume Pedrós

Música Sacra

Con el nombre de Música Sacra agrupamos las obras musicales cristianas que a lo largo de la historia han creado los grandes compositores para destacar la obra de Dios. Nació en Europa en la Alta Edad Media con los ritos cristianos en el ámbito de las iglesias. Los antiguos cantos medievales dieron paso a las Misas y Cantatas del Barroco.

La época dorada de la música religiosa se inicia con los cantos gregorianos, alcanzan la mayoría de edad con Johann Sebastian Bach, continúa con Mozart y finaliza con las Misas de Beethoven. Mas tarde la musica sagrada deja de tener tanta importancia en la vida social y los compositores se acuerdan de ella excepcionalmente.

Glória de Vivaldi

Réquiem de Mozart Passió segons sant Joan. Bach
El Messies de Händel I El Messies de Händel II El Messies de Händel III
La Passió segons sant Mateu I La Passió segons sant Mateu II Messa da Réquiem de Verdi


 

  

 

 
 
 
IMATGES